top of page
Search

Ma ei jõudnud

Kui palju kordi oled elus kuulnud või ise kasutanud lauset „Ma ei jõudnud”?

Tegemist on tühipalja vabandamisega, mida mugav suusoojaks puistata. Kui prioriteedid mujal ja huvi puudub, pole kunagi piisavalt aega. Kuid sellegi poolest vajab kergekäeliselt lubatu elule tõstmist.

Eluteel võime vahel takerduda rägastikku või kalduda kõrvale, tehes tegusid tegude pärast. Nii lubame ja tõotame midagi, millele igasugune huvi puudub. Kuid iga lubadus ja tõotus hakkab elama oma elu, niisamuti kui iga tee kuhugi kulgeb – mõni on nendest pikem teine lühem, vajades lõpule jõudmiseks rohkem või vähem energiat.

Lõpetamata lubadus või tõotus sirutab mõne aja tagant, kui tubli õpilane koolipingis tähelepanu saamiseks, kätt. Ta ootab, et temale aega pühendataks ja lubatu lõpule viidaks. See on kui põhjatusse kaevu kukutatud kivi, mis kohale jõudmata muudkui kukub ja kukub.

Alustatud lood haaravad alati enne teele asumist endaga ühes tükikese loojast. Kui hoolimatult inimesed ja maailm lubadustega üle puistada, ollakse ühel hetkel täiesti tühjad, energiast lagedad. Lisaks, teab kust alanud huvipuudusele, tahetakse korraga magada kui karud talveunes.

Põhjus lihtne, laadijatena toidetakse kõiki pooleliolevaid tegemisi. Kuigi need on ammu unustanud, sest võib-olla sõnade varrukast raputamine on elustiil, mäletavad nemad eranditult omanikku. Nad on täielikult lojaalsed.

Mida küsite ja taotlete, seda saate

Kogutud fännklubis heasse nimekirja küündimine on muutunud tõenäoliselt võimatuks. Tuttavad, kes teiega enam arvestada ei päde, on soovimatud veel sekunditki ootama või mõnda võimalust andma.

Tagantjärele pole mõtet siunata ebamugavaid olukordi, millesse sattutud. Usutavasti võib kogu au endale võtta mõne lihtsa lubaduse eest, mis võis parajal hetkel natuke vabadust juurde võita, tähtsust tuua või heakskiitu saavutada, kuid suures pildis hoopistükis rohkem nõuda.

Tuleviku ja iseenda vaatekohast on olukorra parendamiseks vaja end sõna otseses mõttes kokku korjata, ja meelde tuletada räägitu. Sõbrad võib-olla unustavad, lubades teid vabaks, et saaksite kergekäelise mänguga rohkem aega veeta.

Universaalsel tasandil on lugu hoopis trastilisem – sõlmitud paktid vajavad lõpetamist. Kuna väljaspool meie maailma puudub aegruum, pole tähtis, millises elus lõiv tasuda. Niisiis on universumil kannatlikkust kuhjaga jälgida mänge, millest huvitume ja kogeda soovime.

Pigem luba vähem või mitte üldse

Hea, kui mälu laseb meelde tuletada elukestvad paktid, et need lõpuni viia. Sel moel tekib vabastamine, enda osade tagasikorjamine. Üldises plaanis soovitan enne lubadusi ja tõotusi mitu korda mõelda. Kokkulepped, olgu need kirjalikud või suusõnalised, on samuti tõotused, mis varem või hiljem vajavad täitmist.

Südamest südamesse mõistmiste ja julgete katsetamisteni Chandaa💜 Photo by Modestas Urbonas #chandaablog

20 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page